De Universelle To

 CSR

Social ansvarlighed

CCR Corporate Cultural Responsibility. Kort fortalt handler CCR om vigtigheden af at private virksomheder, fonde og organisationer påtager sig et direkte kulturelt ansvar for det land, det folk og den kultur, de befinder sig i.

Når man taler om forskellen på CSR og CCR, kan en stor del af forskellene forklares ved de forskellige kulturbegreber, de to værktøjer udspringer af. Hvor ideen om CCR udspringer af det transformative kulturbegreb 3.0, har CSR sin rod i hvor virksomhedernes samfundsmæssige ansvar i høj grad ses som et redskab for virksomhedens egen vinding, hvad end denne består af øget legitimitet eller opdagelse af nye forretningsmuligheder.

Transformativ læring teori siger, at processen med at "perspektiv transformation" har tre dimensioner:. psykologiske (forandringer i forståelsen af selvet), convictional (revision af trossystemer) og adfærdsmæssige (ændringer i livsstil)

Transformativ læring er en udvidelse af bevidsthed gennem omdannelse af grundlæggende verdenssyn og specifikke kapacitet selvet; transformativ læring fremmes gennem bevidst rettede processer såsom anerkendende adgang til og modtage symbolske indhold af ubevidste og kritisk analyse af de underliggende lokaler