De Universelle To

Hvad ville jeg gøre, her og nu.

Att. Jobcenterchef, formand for en fagforening, a-kasse-chefer/ direktør, ledelse social entreprenør/leverandør og direktør, ledelse Anden Aktør


Jeg vil:

  • Flytte alle dine jobsamtaler ud i virksomhederne og komme i gang med at lave relationer mellem mennesker, der matcher de ledige borgeres kompetencer på de synlige og usynlige jobs/stillinger – til både jobparate og aktivitetsparate. Bruge grundig tid på det og masser af tid og kræfter på denne vigtige samfundsopgave.
  • Lægge en større og sætte en særlig opmærksomhed ind på efteruddannelse af hele personalet, så de nu og i fremtiden ved noget om rekruttering og genplacering/jobskabelse gennem faglige og personlige kompetencer, samt særligt det at kunne lære processerne af kende. Så de er det personale, der sidder derude og er dem derude i virksomheden, som kan lære andre, hvad de skal kigge efter og således også kunne høre og se de jobs, der opstår hundredvis af i et lokalområde hver måned.
  • Finde de rigtige medarbejdere i fremtiden, som kan klare de krav, ønsker og forventninger, der er for fremtidens arbejdsmarked og sammenhængskræften – den nye struktur.

Men disse 3 ovennævnte parametre laver ikke bare om i den struktur, der skal til i tilgangen til et arbejdsmarked. De skaber ikke den nødvendige kapacitet til fremtiden, fordi vi hele tiden ikke vil eller kan finde den rette løsning, der skal ændre de sociale betingelser og vilkår, hvorunder mennesker lever, men at vi ændrer deres ”selv” via selvudvikling, og derigennem skaber selvtillid og udvikler de efterspurgte kompetencer i samfundets virksomheder, både i markedet, den offentlige sektor og i civilsamfundet. I/vi må sætte os ned og tænke over, hvordan vi gør sammenhængskræften bedre og tydeligere. Jeg er overbevidst om, at hele samfundet må træde i karakter, så den absolutte hjælpe og støtte findes frem, så de ledige borgere kommer i job. Så den ledige borgers sociale betingelser, vilkår og selvudvikling/kompetencer finder en rimelig balance.


Nu skal de i job eller i uddannelse – mere positivt og meget nemmere.


Den kapacitet som jeg beskriver i bogen. Er et løsningsforslag på hvordan et samfund kan medvirke til at ændre de sociale betingelser og vilkår for et menneske uden job og uddannelse.


Hvis sammenhængskraften i et samfund er stabil og god, er det ensbetydende med, at mellemrummet mellem mennesker i samfundet ikke er uforsvarlig stor, hverken socialt, kulturelt eller på et arbejdsmarked, samt at der er nok og mange kontaktflader mellem de værdier og processer, der hører til i de forskellige grupperinger, i hele vores samfund.


Jan Blume

Forfatter

Tidligere redaktør på HR Magasinet

og

HR direktør


Læs bogen - klik her.