De Universelle To

Den professionel HÅNDBOG I JOBSKABELSE (PDF fil)

JOBCASE

FAFO - analysen

(Excel fil)    

Bog

Arbejdsløs?

Det er verdens hårdeste job


             (PDF fil)                        

Download hjælpemidler

 • Adgang for alle

  * Få din tekst læst op - klik her 

 • Open Office - gratis tekst-

  behandling og regneark - åbner her.

* Hvilke kvalifikationer / kompetencer

har jeg? - klik her (Word fil)

* Ønskejob og jobmål -

klik her (Word fil)

* Opgave til aflevering: Krav og

ønsker – for en stillingsanalyse -

klik her (Word fil)

 • CV og databank - oplysning

  og læring - klik her (PDF fil)

* Flere eksempler på CVér,

stillingsannoncer og ansøgninger -

kort og lang uddannelse

- klik her (PDF fil)

* Her et par andre eksempler på

målrettet CVer.

klik på linket, åbner i PDF fil.

CVèr med præsentationskort

eksempler: (PDF filer.)

* Lotte Damsgaards CV - klik her.

* Ole Nielsenst CV - klik her

* Karsten Hansens CV - klik her.

* Susanne Kvists CV - klik her.

NB: Vær meget kreativ nå du vælger billederne til dit CV - dem kan du finde flere steder på nettet. Du kan eventuelt benytte dette link - klik her,

 • Personprofil åbner i word.

  - til udfyldelse - klik her.

  * Personprofil - udfyldt - klik her. (PDF fil)

Blikfang til inspiration.

- klik her (PDF fil)

Indledninger og afslutninger til opfordrede henvendelser.

- klik her. (PDF fil)

Indledninger og afslutninger til uopfordrede henvendelser.

- klik her (PDF fil)

Beskrivelse af fritidsinteresser til inspiration. klik her (PDF fil)

 • Virksomhedslister

  Listen indholder firma navne

  og deres website adresse. (PDF)

Region Nord DK - klik her.

Region Midt DK - klik her.

Region Syddanmark DK - klik her.

Region Fyn DK - klik her.

Region Sælland DK - klik her.

Region København DK - klik her.

Region Bornholm DK - klik her.

 • Kontakt skema - således holder du

  styr på dine henvendelser

  - klik her. (Åbner i en excel fil)

Det kreative jobskabelses center

Her kan du finde langt mere om at jobskabe og hvordan du gøre dig klar til at jobskabe hele live i gennem. Både når du er i job eller vil skifte job / genplacering.

Kombinere du den professionel HÅNDBOG I JOBSKABELSE med vores online forløb modtager du alt den information du behøver for at kunne jobskabe hele livet.

Vi har lagt 16 jobcase ind i håndbogen som du skal benytte for at finde ud af hvordan du vil hjælpe andre til et job. For kan du det, kan du også hjælpe dig selv - således starter den træning og uddannelse vi giver vore egne job- og genplacering konsulenter. Se dem ved at trykke på knappen ude til venstre - JOBCASE.

Din personlighed og erhvervshistorie er meget vigtig i jobskabelse og kan fortælles på flere måde, her et par bud - download materiale (PDF fil) Du skal lægge vægt på dine styrker. Du kan finder flere eksempler på tekst til din personlighed - klik her - download mat. (PDF fil)

For at du kan finde din helt egen personlighed, dine styrker - de 6 styrker som giver værdi for virksomheden - kan du med fordel benytte vores FAFO - analyse. Læs her mere om vores analyser. Flere hundrede jobkandidater har haft stor glæde af analysen og dermed matcher de jobbet mere præcist. Du kan således fortælle din historie langt mere autentisk og det er et stort udbytte for dig, som gerne vil have jobbet. * FAFO - analysen. Kan downloades ved at klikke på den blå knap ude til venstre. (Åbnes i Excel.) Læs mere om FAFO-analysen her og MI analyse "De Mange Intelligenser" - klik her.

Et andet personligt analyseværktøj som du skal benytte.

På linket, til sidst i teksten, finder du et spændende analyseværktøj, som vi anbefaler dig varmt at benytte, netop for at du kan danne dig et overblik over, hvad du kan skrive om dig selv og din personlighed i din ansøgning og hvilken af din personlighed du kan fremlægge til en jobsamtale, som matcher jobbet, når du af interviewerne bliver spurgt til jobsamtalen – ”vil du fortælle lidt om dig selv.” Analyse kan give dig selvindsigt og det er rigtig godt at øve sig på hvad du kan fortælle om dig selv. God fornøjelse med analysen som bl.a. vil fortælle dig om, mening i arbejdet, dig som igangsætter og balance mellem arbejde og privatliv mv. Svar helt ærligt og så nøjagtigt som du kan i forhold til dit arbejdsliv. For at starte analysen - klik her

Et curriculum vitae (CV) giver et overblik over en persons erfaring og andre kvalifikationer. Et CV er typisk det første element, en potentiel arbejdsgiver møder om jobsøgende og typisk bliver brugt til at screene ansøgere, ofte efterfulgt af et eller flere interviewer, når jobsøger søger efter beskæftigelse.

For få et CV og en henvendelse til en virksomhed, til deres personale, lederne - skal der været budskab, der skal være et blikfang. Derfor vil anbefale dig at benytte billeder, personlig website (hjemmeside) og små videoer. Lad os komme det lidt nærmere - læs mere nedenfor.

Vi har udviklet et præsentations kort. Et udvidet visitkort med billede på. Et præsentationskort er et kort som meget hurtigt og visuelt præsentere dig. Dine personlighed og faglige kompetencer - den måde du arbejder på. Hvem du er. Du finder eksempler på ude til venstre under download hjælpmidler.

Personprofil.

Vi har også udviklet, det vi kalder en personprofil: Personprofil er når stillingens indhold er fastlagt på såvel kort som lang sigt, er det tid at overveje, hvilke personlige egenskaber, kvalifikationskrav og kompetencer de enkelte dele af jobbet kræver. Personprofilen indholder en oversigt til virksomheden, om hvad du kan og hvilke stilligner du kunne besætte Således er personprofil en kombination af dit CV og en ansøgning, som du kan benytte som et stor kompetence kort, når du skal sende en henvendelse til virksomheden og de kun beder om dit CV. Du finder eksempler på ude til venstre under download hjælpmidler.

Website. (hjemmeside).

Hvis du vælger at lave en website og det anbefaler vi at du gør. Kan du vælge mange forskellige tjenester på nettet. Der er gratis tjenester på nettet, et eksempel som du kan benytte er Google Site klik her For at komme i gang skal du have en google konto.

Evaluering for de deltagere/jobkandidater der er tilknyttet et jobcenter/a-kasse.

Den sidste dag i forløbet på COME ON Genplacering skal du udfylde en bakspejlsevaluering - klik her.

* Den video du skal se nu nedenfor, anbefaler vi dig at se fuldt ud for at komme i den kreative læringsproces - læg rigtige meget mærke til, hvordan han arbejde med ideer og tanker. Du skal benytte dette det her lærer til din jobskabelses proces. Se den gerne flere gange og læg mærke til hans tegninger. (Tid 4. min.)

* Se andre online læringsforløb - læs mere her.

Læs mere her - om hvordan oplevelsessamfundet bliver til.